Karl-Peter Olsvig Andersen

Karl-Peter Olsvig Andersen (født 23. februar 1933) er uddannet folkeskolelærer og sløjdlærer.
Pensioneret præst for grønlændere i Danmark og Færøerne, Karl-Peter Olsvig Andersen, Svenstrup J, er født i Qeqertarsuaq i Grønland. Han tog realeksamen i Nuuk i 1954, lærereksamen fra Tønder Statsseminarium i 1959 og samme år sløjdlærereksamen fra Dansk Sløjdlærerskole i København. Han har været lærer i Danmark, i Nuuk og på Knud Rasmussens Højskole i Sisimiut, været viceskoleinspektør på Ukalisaq-skolen i Nuuk samt ledende skoleinspektør i Qeqertarsuaq fra 1979 til 1982.
Karl-Peter Olsvig Andersen blev den første cand.theol. fra Teologisk Institut i Nuuk i 1986. Han er fast oversætter til grønlandsk for Det Danske Bibelselskab og har været medlem af bestyrelsen for Det grønlandske Forlag, udpeget af Landstyret. Desuden er han medlem af bestyrelsen for Den grønlanske Kirkesag og af bestyrelsen for Ikiuisarfik - KFUM's sociale arbejde. Karl-Peter Olsvig Andersen er forfatter og har udgivet fire romaner på grønlandsk, ligesom han har skrevet børne- og undervisningsbøger på grønlandsk og oversat omkring 20 børnebøger fra dansk til grønlandsk.
Karl-Peter Olsvig Andersen er også en anerkendt kunstmaler, der har haft mange udstillinger i Danmark, Færøerne, Sverige og Grønland. Han har udført flere udsmykninger, blandt andet på Hans Egede Plejeboliger i Aalborg og Skipper Clement Plejehjem i Svenstrup. Desuden har han vundet konkurrencen om det grønlandske julemærke i 1978 og er illustrator for Kalaaleq-tidskriftet. Karl-Peter Olsvig Andersen er gift med børne- og ungdomsforfatter Karen-Sophie Espersen Olsvig, og de har tre voksne børn og 10 børnebørn.

Kilde: Kristeligt Dagblad 23. februar 2018.